Over mij

Van waaruit ik werk

Geboren en getogen in Friesland (1969). Vanuit diverse afgeronde studies (HEAO, Technische Informatica en Sociologie) ontdekte ik dat ‘boekenkennis’ mij niets over mijzelf had geleerd. Vanuit mijn passie ging ik een dansopleiding volgen tot Biodanza docent waarmee ik contact kreeg met een ander deel van mijzelf, nl. mijn lichaam. Zowel mijn hoofd als mijn lichaam brachten mij nog niet in contact met mijn essentie, mijn ziel. Dat laatste gebeurde eind 2008 toen ik mijn spirituele lerares/ Guru ‘Gurumataji’ ontmoette. ‘Wie ben ik’ werd de vraag in plaats van ‘wat heb ik gedaan’. Door haar aanreiken van de Hogere kennis (de absolute Waarheid) ben ik mijn persoonlijke waarheid (illusies) aan het loslaten. Door naar binnen te gaan ín mijzelf en antwoorden te vinden in plaats van buiten mijzelf te zoeken in de buitenwereld.

Bij mijn Guru volg ik wekelijkse lessen van wijsgerige colleges, meditaties en Lightbody. Zij is ook mijn Reikimaster die mij heeft ingewijd in Reiki 1 en 2 en vervolgens in 2013 als Reikimaster volgens het Dr. Usui systeem van natuurlijk genezen”, oftewel “Usui Shiki Ryoho’.

Als reikimaster heb ik een levenslange toegewijde relatie met Reiki en mijn ingewijde master.

Tevens leef ik volgens de vijf reiki principes:

  • Wees juist vandaag niet boos;
  • Maak je juist vandaag geen zorgen;
  • Eer je leraren, je ouders en de ouderen;
  • Verdien je brood eerlijk;
  • Heb respect voor alles wat leeft.

Reiki speelt een essentiële rol in mijn leven. Door het dagelijks geven van Reiki aan mijzelf laad ik op en voel ik mijn energie toenemen waardoor ik de dag energierijk door kom. Tevens voel ik door Reiki verbinding met mijzelf en van daaruit met de ander. Reiki heeft mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling tot op de dag van vandaag op gang gebracht waardoor ik elke dag weer mag leren. Reiki ervaar ik dan ook als een groot geschenk wat ik graag door wil geven aan anderen.

Na jarenlang werkzaam te zijn geweest in de zakelijke dienstverlening (sector HR en IT) heb ik in 2011 het roer omgegooid en ben ik nu werkzaam in de zorg. Binnen de specialistische GGZ, een instelling voor eetstoornissen, mag ik mijn eigen ervaring met eetproblematiek alsook levenservaring in zetten. Zowel in mijn werk als privé leven pas ik toe hetgeen ik van mijn Guru heb mogen leren en nog steeds mag leren. Zij is mijn inspiratiebron. Mijn grootste doel is te leren de medemens onzelfzuchtig te dienen.

Aangesloten bij de Vereniging Voor Holistisch Samenwerken (VVHS)

De VVHS is uit naam van Gurumataji opgericht. De leden van deze informele vereniging zijn leerlingen van Gurumatji en werken vanuit dezelfde visie en vanuit het bewustzijn dat zij hebben mogen ontvangen van hun Guru. Ieder heeft zijn eigen uniekheid van waaruit zij werken (achtergrond, opleiding, kwaliteiten, vakgebied etc). Gezamenlijk bieden zij een holistisch palet van dienstverlening aan.